viernes, 28 de noviembre de 2014

Viernes 28 de noviembre ¡Buenos días!



Το Καστεγιόν (Castellón στα Ισπανικά) ή Castelló (Βαλενθιανά/Καταλανικά) είναι επαρχία στο βόρειο τμήμα της Βαλενθιανής Κοινότητας, στην Ισπανία. Συνορεύει με τις επαρχίες της Βαλένθια στα νότια, το Τερουέλ στα δυτικά, την Ταρραγόνα στα βόρεια, και την Μεσόγειο στα ανατολικά.



Η πρωτεύουσα του είναι του είναι η Castellón de la Plana (Βαλενθιανά: Castelló de la Plana). Η επαρχία είχε πληθυσμό 501.237 κατοίκων το 2002, από τους οποίους το 30% κατοικούσαν στην πρωτεύουσα, το 60% στη μητροπολιτική της περιοχής, και το 85% κατά μήκος της ακτογραμμής.



Είναι δίγλωσσο έδαφος, με πολλούς κατοίκους να μιλούν και τα Ισπανικά και την τοπική, συνεπίσημη διάλεκτο των Βαλενθιανών.



Άλλες μεγάλες πόλεις περιλαμβάνουν την Vila-real (Ισπανικά: Villarreal), Μπουρριάνα, την la Vall d'Uixó και το Βιναρός. Υπάρχουν 135 δήμοι στο Καστεγιόν. Βλέπε Κατάλογος δήμων στο Καστεγιόνn.
ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario

La generosidad de la filología

  https://elpais.com/cultura/2024-04-28/la-generosidad-de-la-filologia.html?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR0ph4tQg7DnyLmk6rugFlFqI0NZOyo4vTrdYCQ...