martes, 25 de noviembre de 2014

Martes 25 de noviembre ¡¡¡Muy buenas!!!


 

Η Τενερίφη (ισπανικά: Tenerife), είναι νησί της Ισπανίας, το μεγαλύτερο από τα επτά Κανάρια Νησιά στον Ατλαντικό απέναντι από τις ακτές της Βορείου Αφρικής. 

Ο πληθυσμός του νησιού, ανέρχεται στους 879.333 κατοίκους (σύμφωνα με την απογραφή του 2011). Είναι το πολυπληθέστερο νησί της Ισπανίας. Η Τενερίφη είναι τμήμα της επαρχίας Σάντα Κρουθ δε Τενερίφε.



Η Σάντα Κρουθ ντε Τενερίφε Santa Cruz de Tenerife είναι η πρωτεύουσα του νησιού και έδρα της cabildo insular (κυβέρνηση του νησιού). 

Είναι επίσης, η συμπρωτεύουσα της αυτόνομης κοινότητας των Καναρίων Νήσων μαζί με την Λας Πάλμας δε Γκραν Κανάρια Las Palmas de Gran Canaria, μαζί με την οποία μοιράζεται τους κυβερνητικούς θεσμούς όπως την Προεδρία, το Κοινοβούλιο και τα Υπουργεία. 

Το νησί είναι η έδρα του «Πανεπιστημίου Λα Λαγούνα» που ιδρύθηκε το 1792. Εκεί θα βρεις το ηφαίστειο El Teide.

Με ύψος 3.718 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και πάνω από 7.000 μέτρα πάνω από το θαλάσσιο πυθμένα, είναι η υψηλότερη κορυφή στην Ισπανία και το τρίτο μεγαλύτερο ηφαίστειο στον κόσμο μετρώντας από τη βάση του, μετά τα Μάουνα Κέα και Μάουνα Λόα, που βρίσκονται στο νησί της Χαβάης.


ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΜΕΡΑ!!!
Χρόνια πολλά!!!



No hay comentarios:

Publicar un comentario

La generosidad de la filología

  https://elpais.com/cultura/2024-04-28/la-generosidad-de-la-filologia.html?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR0ph4tQg7DnyLmk6rugFlFqI0NZOyo4vTrdYCQ...